Rádió interjúk

Általános HR piaci infók

Hogyan alakult át a munkaerőpiac, mik a kihívások, milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy munkaadónak. Aztán azt vizsgáltuk, hogy tovább tart-e a cégek házasodási kedve?

HR percek, 2019. február

Milyen a jó CV?

Küldje el az önéletrajzát! Sokan esnek dilemmába a kérdés hallatán. Milyen legyen a fénykép? Hosszú legyen, vagy rövid? Az állandó vagy az ideiglenes lakcímet tüntessem fel? Bevalljam-e a koromat, a gyermekeim számát? Cseppet sem mellékes kérdések ezek, hiszen nem mindegy, milyen benyomást teszünk reménybeli munkáltatónkra!

CV téma folytatás - CV HR szemmel

Állásinterjú: egy örök téma, mind a jelentkezőnek, mind a toborzó cégnek. Mire figyeljünk állásinterjú alatt?

Munkavállaló hol keressen állást, munkáltató hol hirdessen?

Hol keressünk munkát és hol keressünk munkavállalót? Mit és hogyan lenne érdemes csinálnia a munkavállalóknak és a munkaadóknak, hogy minden flottul menjen?

Életközepi válság, kiégés, vállalkozás, váltás.

HR percekeinkben az életközépválságról volt szó. Hogyan vegyük ezt észre? Mikor váltsunk állást? Kinek való a vállalkozás? Egyáltalán, milyen menekülő útvonalak vannak válság idején?

Karrier váltás 40-50 évesen

40-50 évesen vajon vége van-e a karriernek?

Karrier váltás 40-50 évesen - folytatás

HR-percek a Millásreggeliben, célkeresztben hallgatói nyomásra még mindig a az életközépválság és a kiégés. Miért kerülünk életközépválságba, mi az oka? Kor vagy helyzetfüggő ez? Lehet 30 évesen is válságban lenni és 60 évesen is vidáman menni dolgozni?

Iskola, gyerekek

Iskolaválasztás, a jövő munkaerőpiacának képzése: hova vigyük a gyereket, mivel teszünk jót neki, hogy tudunk mi szülők segíteni nekik a legjobban? Oktatási kérdések egy HR szakember szemüvegén keresztül.

Klímaváltozás hatása a gyerekekre, iskolaválasztás

Klímaváltozás hatása gyerekeink pályaválasztására, továbbtanulására.

Fluktuáció

Fluktuáció: változott-e az elmúlt években? Mi a különbség kölcsönzött vagy saját munkaerő között? Lehet-e ezt egyáltalán kezelni a mai munkaerőpiacon?
HR percek – 2019 nov.

Fluktuáció 2

Fluktuáció 2: megoldások a probléma kezelésére. 

HR percek, 2019. december

Bérek

A tavalyi évhez képest színesebb eredmények érkeztek, előrevetítve a gazdaság gyengülését. Míg tavaly nem volt cég, ahol ne terveztek volna emelést, most ilyennel is találkozni. Általánosan a visszafogottabb, óvatosabb megközelítés a jellemző. Több helyen várják a gazdaság stagnálását vagy éppen csökkenését. Ehhez kapcsolódóan bár még mindig sok a létszámbővülésre érkezett adat, megjelent ennek ellentéte, a létszámcsökkenés is. Még több azonban azon cégek száma, ahol nem terveznek semmilyen változást. 

HR percek, 2020. január, február

1.rész

2.rész

Járvány idején: home office

Vannak, akik szerint túl van tolva ez a koronavírus pánikoltatás, egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy mindenre hatással lesz. Mi van például a munkaerőpiaccal? Felrobbantja a koronavírus a távmunkát?

HR percek, 2020. március

Karanténlét

Fejben kell tudni helyrerakni a dolgokat! Beszélgettünk home officeról, a gyerekek otthoni tanulásáról, a munkavállalók távmunkához való viszonyáról. 

Nem kirúgni, felvenni!

Mindenki óvatos, visszafogott, de van ahol már elkezdtek embereket felvenni, minőségi cseréket végrehajtani, új terméket, szolgáltatást kifejleszteni. Aki most fel tud venni tehetséges, okos, értelmes embereket az óriási piaci előnyre tehet majd szert.

HR percek, 2020. május

Vissza akarunk-e térni az irodába? Kit mennyire viselt meg a karantén?

HR percek, 2020. június

5G és a HR. Mit jelent ez valójában? Milyen területeken a legérdekesebb és miért? Hogyan hathat ez a cégekre, vállalkozásokra?

Hogy érdemes felkészülni? Mire figyeljünk? Változtak-e az interjúztatási módszerek Covid miatt? Mire figyeljünk online interjúnál? Miket kérdezzünk? Miket ne kérdezzünk?

Mit mondanak az ideális munkahelyről a pályakezdők és mit az öreg ráják?

Kötelező lehet-e a munkahelyi oltás?

Elvárhatja-e, vagy akár kötelezheti-e a munkaadó a munkavállalót, hogy oltassa magát, mert azt a munkaköre megkívánja?

Cégként hogyan kommunikáljunk Covid idején?

Cégként hogyan kommunikáljunk Covid idején? Mi a jobb? Ha elmondja a vezető a gondolatait, vagy ha egyszerűen feladatot végeztet? Kik azok a munkahelyi influenszerek és mire lehet őket “használni”?

Teljesítményértékelés, megújulás, érdekérvényesítés

Az első negyedévben vannak a teljesítményértékelési és múlt év értékelési egyéni beszélgetések. Mi az alapja, milyen a jó beszélgetés, hogyan készüljünk fel? A covid és az év eleji értékelő beszélgetés is lehetőséget ad újra gondolni, átgondolni mindent – jó helyen vagyok? Ne váltsak? Nem kellene képezni magam? Teljesen mást csinálni? Nem szeretjük a változást. Pedig a covid most lehetőséget adna a fejlődésre ismét mindenkinek. De meg tudjuk védeni a saját érdekeinket, elképzeléseinket? Tudjuk képviselni magunkat akár ezen az évértékelő beszélgetésen vagy akár egy állásinterjún?

Home office, home HR – avagy hogyan éljünk és dolgozzunk otthon?

Nyakunkon a 3. hullám, újabb szigorítások, lezárás, valószínűleg meg is lépik most – de hogyan élik meg az emberek, hogyan reagálnak a cégek, vannak-e gyors döntések ezzel kapcsolatban? Mindenre van példa, van aki egy éve nem ment vissza, van aki részlegesen, van aki be se zárt.

A Covid kihozta a hibáidat? Változz meg!