Rádió interjúk

Általános HR piaci infók

Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója volt vendégünk a stúdióban, akivel arról beszélgettünk, hogyan alakult át a munkaerőpiac, mik a kihívások, milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy munkaadónak. Aztán azt vizsgáltuk, hogy tovább tart-e a cégek házasodási kedve? Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciós tanácsadásért felelős szenior igazgatója mondta el véleményét.

Milyen a jó CV?

Küldje el az önéletrajzát! Sokan esnek dilemmába a kérdés hallatán. Milyen legyen a fénykép? Hosszú legyen, vagy rövid? Az állandó vagy az ideiglenes lakcímet tüntessem fel? Bevalljam-e a koromat, a gyermekeim számát? Cseppet sem mellékes kérdések ezek, hiszen nem mindegy, milyen benyomást teszünk reménybeli munkáltatónkra!

HR percek rovatunkban igyekszünk választ találni a legfontosabb felvetésekre. Segítőnk Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója. Annyi minden jut eszébe a hallgatóknak és nekünk is a téma kapcsán, hogy nem is érünk a téma végére. Folytatjuk majd a témát hamarosan!

CV téma folytatás - CV HR szemmel

Állásinterjú: egy örök téma, mind a jelentkezőnek, mind a toborzó cégnek. Mire figyeljünk állásinterjú alatt? HR perceinkben Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója volt beszélgetőpartnerünk. Aztán, a GSM-ről emlékeztünk meg, mert ki gondolta volna, de 25 éves lett a technológia. Mobilózis rovatunkban Koi Tamás, a hwsw.hu szakírója szedte össze a legfontosabb momentumokat.

Munkavállaló hol keressen állást, munkáltató hol hirdessen?

HR percekkel kezdtünk. hol keressünk munkát és hol keressünk munkavállalót? Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója mondta el, mit és hogyan lenne érdemes csinálnia a munkavállalóknak és a munkaadóknak, hogy minden flottul menjen. Ezt követően aranyköpésünk következett, aztán Mobilózis rovatunkban megnéztük, ki, hogyan kaphat egy Pophone-t… Mészáros Andris a Pophone szóvivõje beszélt arról, milyen új értékesítési csatornákon terjeszkednek.

Életközepi válság, kiégés, vállalkozás, váltás.

HR percekeinkben az életközépválságról volt szó, rímelve ezzel a múlt heti kiégéses beszélgetésre. Hogyan vegyük ezt észre? Mikor váltsunk állást? Kinek való a vállalkozás? Egyáltalán, milyen menekülő útvonalak vannak válság idején? Mindezekre a kérdésekre Deák Andrea, a Greensearch kft. ügyvezető igazgatója válaszolt. Mobilózis rovatunkban újra a játék streaming volt terítéken. Most ennek telefonos adaptációját vizsgáltuk meg. Erdős Márton, a PC World magazin főszerkesztő-helyettese válaszolt kérdéseinkre.

Karrier váltás 40-50 évesen

Olyan sok kérdés és reakció érkezett a múltkori HR percek kapcsán, hogy arra kértük Deák Andrea, Greensearch Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy válaszolja meg ezeket egy külön beszélgetésben. Így aztán egy teljes fél órát tudtunk szánni arra, hogy 40-50 évesen vajon vége van-e a karriernek? Aztán: perelik a Samsungot a vízállóság miatt – de mit is jelent az, hogy vízálló egy készülék? Bátky Zoltán, a PCWorld online főszerkesztője mondta el, hogy miért érdemes mindent aprólékosan átolvasni.

Karrier váltás 40-50 évesen - folytatás

HR-percek a Millásreggeliben, célkeresztben hallgatói nyomásra még mindig a az életközépválság és a kiégés. Miért kerülünk életközépválságba, mi az oka? Kor vagy helyzetfüggő ez? Lehet 30 évesen is válságban lenni és 60 évesen is vidáman menni dolgozni? Többek között ezeket a kérdéseket feszegettük, Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója válaszolt. Mobilózis rovatunkban azzal a Huawei bejelentéssel foglalkoztunk, amely szerint megvan az első Huawei mobil, ami már HarmonyOS rendszerrel érkezik. Bátky Zoltán, a PCWorld online főszerkesztője szedte szét a kínai társaság kommunikációját.

Iskola, gyerekek

Havi aktuális HR perceinkben Deák Andrea, Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója most nem közvetlenül szakmai kérdéssel készült, hanem az iskolakezdés kapcsán az iskolaválasztásról, a jövő munkaerőpiacának képzéséről beszélgetett velünk: hova vigyük a gyereket, mivel teszünk jót neki, hogy tudunk mi szülők segíteni nekik a legjobban? Oktatási kérdések egy HR szakember szemüvegén keresztül. Mobilózis rovatunkban pedig az új iPhone-okról beszélt Asztalos Olivér, a hwsw.hu szakírója, aki végig kísérte Tim Cook Apple-vezér előadását a legújabb készülékekről.

Klímaváltozás hatása a gyerekekre, iskolaválasztás

Klímaváltozás hatása gyerekeink pályaválasztására, továbbtanulására. A HR Percekben Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgató volt a vendégünk. Mobilózis rovatunkban Kántor kolléga számolt be arról, hogy a Samsung Note 10 és 10 Plus mobilok, valamint Galaxy Watch Active okosóra hogy muzsikált, amíg nála volt.

Fluktuáció

Fluktuáció: változott-e az elmúlt években? Mi a különbség kölcsönzött vagy saját munkaerő között? Lehet-e ezt egyáltalán kezelni a mai munkaerőpiacon? Vendégünk volt a stúdióban Deák Andrea, a Greensearch Kft. ügyvezető igazgatója. A DxOMark tesztjei alapján az Apple iPhone 11 Pro Max nem olyan jó, mint a Xiaomi Mi Note 10. Erről Bátky Zoltán, a PCWorld online főszerkesztője számolt be.